Alva, jouw fotograaf

Alva?

Geboren in Amsterdam als Alvaro Mauricio Velázquez, lastig te onthouden, dus: Alva! Met mijn vrouw Irene zijn we de héle trotse ouders van onze zoon, Xavio en twee dochters, Zenza en Yzah.

Van emotiefotograaf, tot bedrijfsfotograaf

Emotiefotograaf? Ik ben vrijwel volledig ‘verkaasd’, maar met Zuid-Amerikaans bloed werd ik door mijn passie en empathie geholpen om jarenlang succesvol als full time bruidsfotograaf te kunnen werken in binnen- en buitenland. In maart 2020 werd duidelijk dat door COVID-19 de vorm waarin we gewend waren te trouwen zou veranderen en moest ik toch even slikken… Wat nu? Gelukkig wordt er nog steeds getrouwd maar kwam ik tot inzicht dat hoe mooi het vak bruidsfotografie ook is, het ook zeer kwetsbaar bleek te zijn.

Voor ik mijn ziel en zaligheid volgde als fotograaf was ik vele jaren in loondienst bij verschillende media gerelateerde bureau’s werkzaam op de commerciële afdelingen. Grote nationale klanten en kleinere lokale spelers voorzag ik van advies om email-campagnes, mobiele website en apps bij mijn werkgever af te nemen. Ik bevond me lange tijd in creatieve omgevingen zonder creatief werk. Tot ik op een gegeven moment bewust werd van een groot gapend gat in mijn werk: creativiteit. De fotograaf werd in mij geboren en sindsdien doe ik wat ik écht fantastisch vind: echte mensen vastleggen. Eerst als bruidsfotograaf en later ook als zakelijke fotograaf. Voor die laatste komt mijn eerder opgedane zakelijke ervaring zeer goed van pas. Het helpt mij om binnen alle lagen van een organisatie te kunnen schakelen en connectie te maken.

De stap van emotiefotograaf naar bedrijfsfotograaf was niet iets wat ik een paar jaar geleden op mijn pad had kunnen bedenken. Maar ik ben ondanks de nare aanleiding van de pandemie waarmee we te maken kregen ook erg dankbaar dat ik deze tak binnen de fotografie heb kunnen oppakken. Het verbreden van mijn creatieve horizon is een ongoing process en als bedrijfsfotograaf kan ik blijven doen wat ik altijd al deed: echte mensen in hun kracht op creatieve wijze vastleggen.

Pablo Picasso:

“The artist is a receptacle for emotions that come from all over the place: from the sky, from the earth, from a scrap of paper!"