LinkedIn foto

LinkedIn telt in Nederland zo’n 8,5 miljoen accounts. Dit zal in aantal de komende jaren niet meer exponentieel gaan groeien, maar het dagelijks gebruik neemt nog steeds toe. LinkedIn wordt gebruikt voor werkzoekenden, maar LinkedIn wordt ook steeds meer een netwerk-en kennisplatform. Weet jij wat jouw eerste indruk op LinkedIn is? Heb jij een goede LinkedIn foto? En wat is eigenlijk een goede LinkedIn foto? Wel of niet met je mond open? Linker- of toch de rechterkant?

LinkedIn-foto-09.jpg

LinkedIn foto-08

Actueel

Je herkent het wellicht zelf wel als je een sollicitatiebrief ontvangt zonder foto. Het eerste wat je dan waarschijnlijk doet is even op LinkedIn kijken hoe deze sollicitant er uit ziet. Als op LinkedIn een foto staat van jaren geleden, dan kan het vreemd overkomen als je uitgenodigd wordt op gesprek en jouw foto komt niet meer overeen met hoe je er nu uit ziet. Heb je geen actuele representatieve foto, zou je het laten maken van een professionele foto kunnen lonen. Het is blijft toch de allereerste indruk die mensen van je krijgen.

Representatief

Hoe goed je er soms uit kunt zien op vakantie, of wanneer je naar een feestje gaat. Dit zijn over het algemeen geen geschikte foto’s voor LinkedIn. Zorg er voor dat het op je profielfoto er op lijkt alsof je naar een sollicitatie gaat.

Past bij jouw persoonlijkheid

Als je een heel vrolijke financial bent, maar vervolgens heel serieus op jouw profielfoto kijkt, dan komt de foto niet overeen met jouw persoonlijkheid. En kan dit alsnog voor verrassingen zorgen bij een eventueel sollicitatiegesprek. Andersom natuurlijk ook! Zorg er voor dat je LinkedIn foto aansluit bij jouw persoonlijkheid. Dus als jij over het algemeen vrolijk en spontaan bent, straal dit dan uit.

Daarom is het belangrijk om een LinkedIn profielfotoshoot altijd luchtig in te gaan. Omdat het een ‘zakelijke’ lading heeft, betekent het niet dat de shoot ook ‘stijf’ hoeft te zijn. Hoe meer ontspannen je bent, open staat voor een knipoog, hoe eerder je echt jezelf kunt laten zien.

LinkedIn foto-12

LinkedIn foto-13

Heldere kwalitatieve foto

Een groepsfoto waar je jezelf hebt uitgeknipt is altijd af te raken. Door het verlies van pixels die je afgeknipt hebt wordt de uitsneden veel minder scherp en oogt dus minder professioneel. Ook foto’s met een filter doen een foto vaak weinig goed. Zorg voor een heldere kwalitatieve foto waarbij jij ook jij bent.

LinkedIn foto-14